Sambung ke Akaun Dagangan

1. Sambung ke akaun dagangan anda dan menu utama

Ketika membuka perisian, tetingkap akan terbuka yang memaparkan alamat server dan ruangan untuk memasukkan log masuk dan kata laluan akaun anda.

Selepas memasukkan log masuk dan kata laluan (atau memilih log masuk yang telah disimpan daripada senarai). Tetingkap “Quotes” akan terbuka, berserta dengan sebutan alatan yang digunakan:

Terdapat beberapa fungsi di tetingkap berikut:

a) Di penjuru kiri atas terdapat menu yang mengandungi 15 fungsi:


b) Di penjuru kanan atas terdapat menu tambahan, yang membolehkan anda mengubah senarai alatan yang digunakan dan fungsi untuk membuat transaksi serta tetapan pesanan:

c)Di Taskbar terdapat 5 butang untuk pilihan berikut – membuat transaksi, set pesanan, cari alatan, edit dan menyusun alatan yang digunakan.

Untuk keluar daripada terminal anda perlu menekan “Back” di peranti anda (kebiasaannya tedapat di penjur kiri bawah dan berbentuk seperti anak panah) – tetingkap pengesahan untuk keluar daripada terminal akan terpapar:

2. Membuka akuan demo baru

Dengan fungsi “Pendaftaran” menu utama, ia akan memaparkan tetingkap dimana anda boleh memilih “Akaun demo” dan anda perlu melengkapkan ruangan parameter.
Setelah anda melengkapkan semua parameter, sila tekan “OK” dan akaun demo anda akan dicipta.

3. Membuka akuan sebenar baru

Akaun sebenar hanya boleh dibuka di Kabinet Peribadi, jika anda memilih “Akaun sebenar” tetingkap berikut akan terpapar:

4. Menambah akaun sedia ada

Menambah log masuk (akaun) sedia ada, boleh dilaksanakan dengan memilih “Tambah sedia ada”. Kemudian, anda harus memasukkan log masuk dan kata laluan akaun anda.