Bagaimana untuk Nyahkunci Kedudukan

Jika terdapat dua kedudukan bertentangan pada alatan kewangan yang sama, anda boleh menutupnya dengan operasi "Nyahkunci kedudukan". Jika kedudukan mengandungi isi padu yang berbeza, kedudukan baru akan dilaksanakan dengan isi padu baru bersamaan kepada perbezaan diantara isi padu kedudukan (diambil kira arah kedudukan).

Untuk melaksanakan operasi nyahkunci anda perlu menandakan dua baris dengan kedudukan di tetingkap "Kedudukan terbuka" (dengan tekan tetikus kiri dan tekan butang "Ctrl"). Kemudian tekan tetikus kanan pada teingkap berikut akan terpapar konteks menu, dimana anda boleh menekan "Membuka kunci kedudukan".

Misalnya, melakukan operasi berikut pada dua kedudukan terbuka: Jual EURUSD dengan isi padu 25 000 Euro dan Beli EURUSD dengan isi padu 20 000 Euro.Di tetingkap "Membuka Kunci Kedudukan" tekan butang "Unlock".Hasil operasi berikut - menutup dua kedudukan dan membuka kedudukan Jual dengan isi padu 5 000 Euro dinyatakan di baki akaun, yang boleh dilihat di tetingkap "Hasil Operasi Dagangan" (Jika pilihan memaparkan hasil operasi ditetapkan di tetapan terminal).