fbNetTradeX Platform Dagangan: Bagaimana untuk Menutup Kedudukan Dagangan | IFCM Malaysia
Broker CFD Dalam Talian IFC Markets

Bagaimana untuk Menutup Kedudukan Dagangan

Anda boleh menutup kedudukan dengan salah satu cara berikut:

  • Tekan dua kali tetikus kiri pada baris kedudukan di tetingkap "Kedudukan terbuka".
  • Tekan tetikus kanan pada barisan kedudukan di tetingkap "Kedudukan terbuka" dan pilih "Tutup kedudukan" dari konteks menu yang terpapar.


Tetingkap"Tutup kedudukan" akan terpapar, dimana anda boleh anda boleh menekan tetikus kiri pada butang "Tutup" atau batalkan operasi berikut dengan menekan "Batal".Selain itu, anda boleh menetapkan sisihan yang dibenarkan (dalam pip, misalnya untuk EURUSD 1 pip bersamaan 0.00001). Jika anda ingi menutup kedudukan dengan "harga broker" pilih "Mana-mana". Dalam keadaan pasaran yang pantas turun naiknya, penutupan akan dilaksanakan pada harga yang tersedia di pasaran dalam dalam batasan, yang ditetapkan di ruangan "Sisihan".

Anda juga boleh menutup kedudukan dengan membuka kedudukan bertentangan berserta isi padu yang sama dalam mod dagangan baki (tanpa menandakan "Kunci"). Jika transaksi dilaksanakan tanpa menandakan "Kunci", kedudukan akan dijumlahkan bersama, diambil kira tandanya. Tambahan pula, jika terdapat beberapa kedudukan dengan arah yang sama dan dan kita membuat transaksi dengan mod baki, dengan kata mudah, kedudukan dipilih dalam urutan menurun keuntungan.

Tambahan pula, melalui konteks menu berikut anda boleh:

  • Menutup semua kedudukan pada akaun dengan fungsi “Tutup semua kedudukan”;
  • Tutup kedudukan pada satu alatan tertentu dengan (baris yang ditekankan di tetingkap Kedudukan terbuka) “Tutup semua alatan kedudukan.”

Kembali ke atas