NetTradex Window

Terminal dagangan NetTradeX PC membekalkan peluang yang luas untuk membuka dan menutup kedudukan pada pasangan mata wang, meletakkan pelbagai pesanan dan arahan, menguruskan akaun anda dan dapatkan sejarah akaun. Fungsi utama terminal berada di konteks menu, untuk membukanya tekan butang tetikus kanan pada tetingkap makllumat terminal. Selain itu semua fungsi boleh dilakukan dengan arahan dan butang, yang terletak dibahagian atas menu terminal. Anda boleh dapati penerangan penuh mengenai fungsinya di bahagian panduan pengguna umum NetTradeX..

 • Bagaimana untuk Membuka Akaun Dagangan di NetTradex

  Muat turun fail terminal dagangan NetTradeX, buka dan pasangnya, dengan mengikuti langkah-langkah dalam tetingkap dialog.

 • Bagaimana untuk Membuka Akaun dari Kabinet Peribadi

  Untuk membuka akaun sebenar pertama sekali anda perlu log masuk ke Kabinet Peribadi. Kemudian, pilih "Akaun" -> "Buka akaun baru" dari menu. Tetingkap dialog pembukaan akaun akan terbuka.

 • Bagaimana untuk Menambah Akaun di Terminal NetTradeX

  Untuk menambah akaun yang telah dibuat (sebenar atau demo) di terminal NetTradeX, pilih "Fail" dari menu utama dan di menu konteks yang terpapar pilih "Tambah daftar masuk sedia ada".

 • Bagaimana untuk Membuka Carta Baru

  Untuk membuka carta baru, tekan tetikus kanan pada alatan dagangan atau kedudukan berkaitan atau pesanan di tetingkap "Sebutan Pasaran", "Kedudukan terbuka", "Bilangan Kedudukan terbuka", "Pesanan" . Pilih "Carta" dan rangak masa yang dikehendaki dari konteks submenu.

 • Bagaimana untuk Membuka Kedudukan Dagangan

  Terdapat beberapa kaedah untuk membuka kedudukan dagangan:

 • Bagaimana untuk Menutup Kedudukan Dagangan

  Anda boleh menutup kedudukan dengan salah satu cara berikut:

 • Bagaimana untuk Menetapkan Pesanan Tertungak

  Jika anda ingin membuka kedudukan pada masa akan datang pada harga yang berlainan daripada harga pasaran semasa, anda perlu menetapkan Pesanan tertunggak. Pesanan tertunggak merupakan pesanan yang akan dibuka secara automatik apabila pasaran mencapai harga yang ditetapkan.

 • Bagaimana untuk Menetapkan Arahan Berkaitan

  Arahan, berkaitan dengan kedudukan terbuka atau pesanan tertunggak, dipangil Arahan berkaitan. Ia merangkumi dua kategori - Henti Kerugian dan Ambil Keuntungan dan boleh ditetapkan dengan salah satu cara berikut:

 • Pilih Mod untuk Pelaksanaan Transaksi – Baki/Kunci

  Ketika membuka kedudukan melalui terminal NetTradeX (by the trader through "Transaksi" dialog or by the server when the market price reaches the price of the pending order), anda boleh menetapkan salah satu mod daripada dua mod pelaksanaan transaksi:

 • Bagaimana untuk Nyahkunci Kedudukan

  Jika terdapat dua kedudukan bertentangan pada alatan kewangan yang sama, anda boleh menutupnya dengan operasi "Nyahkunci kedudukan". Jika kedudukan mengandungi isi padu yang berbeza, kedudukan baru akan dilaksanakan dengan isi padu baru bersamaan kepada perbezaan diantara isi padu kedudukan (diambil kira arah kedudukan).

 • Bagaimana untuk Menetapkan Amaran

  Pedagang mempuyai peluang untuk menetapkan amaran pada Peristiwa, seperti Aras Harga yang telah ditetapkan telah dicapai, Pengaktifan pesanan, Jam loceng, dan lain-lain.

 • Senarai Alatan Kewangan

  Harga alatan yang digunakan dipaparkan di tetingkap "Sebutan Pasaran".

 • Bagaimana untuk Menetapkan Petunjuk dan Objek

  Anda boleh menetapkan Petunjuk dan Obejk pada carta alatan kewangan.

 • Beroperasi dengan Template Carta

  Di carta alatan kewangan anda boleh menyimpan set pakej, Petunjuk dan Obejk (berserta tetpan semasa mereka) dan tetapan carta lain. Pakej berikut diberi nama Template carta. Template carta disimpan di PC pengguna dengan nama yang ditetapkan oleh pengguna. Dengan kata lain, dengan menggunakan template anda boleh menukar tetapan satu carta (petunjuk, objek dan tetapan lain) kepada yang lain.

 • Cetak Carta dan Jadual

  Terminal ini menyokong cetakan kandungan tetingkap carta dn beberapa tetingkap dengan data jadual. Pilihan Cetakan terus dan Paparan cetakan tersedia untuk semua jenis dokumen.

 • Laporan Sejarah Akaun

  Bagi mendapatkan laporan sejarah akaun untuk tempoh waktu tertentu, pilih fungsi “Laporan Sejarah Akaun” di tab “Paparan” terminal.

 • Laporan Sejarah Pesanan

  Untuk membentuk laporan sejarah pesanan untuk tempoh masa tertentu, pilih fungsi “Laporan Sejarah Pesanan” di tab “Paparan” terminal.

 • Tetingkap Maklumat “Berita”

  Berita di terminal tidak dipasang pada dasarnya. Anda boleh membenarkan berita daripada menu utama: “Tetapan” – “Terminal” – “Berita”.

 • Membuat dan Mendagangkan PCI

  Setiap pengguna terminal dagangan NetTradeX mendapat akses ke teknologi yang terungul, yang memberikan peluang untuk membuat Alatan Komposit Peribadi (PCI), kelainannya hanya dihadkan oleh imaginasi pengguna sendiri (kadar persilangan baru, nisbah diantara pelbagai aset, indeks mata wang, portfolio aset, portfolio untuk dagangan pasangan dan lain-lain).

 • Carta Peratus

  Pengguna berperluang untuk memaparkan perubahan dinamik beberapa (sehingga 10) alatan kewangan dalam satu carta. Dinamik setiap alatan dikira dalam peratus perubahan harga dari masa yang ditetapkan (umum pada semua alatan carta ini). Oleh itu, semua lengkung carta berikut hanya memerlukan skala satu peratus.

 • Penyelaras Ulasan Carta

  Mod penyelaras paparan carta adalah bertujuan untuk memantau sejarah carta pada beberapa tetingkap pada masa yang sama (dengan pelabagai alatan kewangan dan rangka masa).

 • Tetapan Umum Terminal NetTradeX

  Untuk mengoperasikan tetapan umum terminal pergi ke "Tetapan" di menu utama dan di menu yang terpapar pergi ke "Terminal":