Bagaimana untuk Menetapkan Arahan Berkaitan

Arahan, berkaitan dengan kedudukan terbuka atau pesanan tertunggak, dipangil Arahan berkaitan. Ia merangkumi dua kategori - Henti Kerugian dan Ambil Keuntungan dan boleh ditetapkan dengan salah satu cara berikut:

  • Ketika membuka kedudukan dagangan dalam tetingkap dialog "Transaksi".
  • Ketika menetapkan pesanan tertunggak ("Tertunggak") dalam tetingkap dialog "Pesanan".
  • Untuk kedudukan yang telah dibuka di tetingkap "Kedudukan terbuka" tekan tetikus kanan pada kedudukan dan pilih "Kedudukan pesanan" daripada konteks menu yang terpapar.
  • Untuk arahan yang telah ditetapkan di tetingkap "Pesanan" tekan tetikus kanan pada pesanan dan pilih "Edit" daripada konteks menu yang terpapar.

Ayuh kita lihat jika kedudukan telah dibuka. Di tetingkap "Kedudukan terbuka" tekan tetikus kanan pada kedudukan yang dikehendaki dan pilih "Kedudukan pesanan".Di tetingkap dialog "Kedudukan terbuka" anda boleh menandakan dan menetapkan aras "Henti kerugian" dan "Ambil keuntungan". Anda boleh menetapkan kedua-dua arahan berkaitan pada masa yang sama.Aras "Ambil keuntungan" mesti lebih tinggi daripada kadar semasa untuk kedudukan panjang dan lebih rendah untuk kedudukan pendek. Aras "Henti kerugian" harus lebih rendah daripada kadar semasa untuk kedudukan panjang dan lebih tinggi untuk kedudukan pendek.

Untuk mengubah arahan berkaitan untuk kedudukan terbuka anda boleh lakukan dengan kaedah yang sama: keluarkan tetingkap "Kedudukan terbuka" daripada tetingkap "Kedudukan terbuka" dan edit aras arahan berkaitan.

Kembali ke atas