Membuka Kedudukan

Anda boleh membuka kedudukan pada mana-mana alatan dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

  • dengan fungsi "Make deal" daripada konteks menu ketika memilih alatan tertentu di "Quotes", "Open positions", "Sum open positions" dan "Orders".
  • dengan fungsi "Make deal" daripada konteks menu ketika menekan pada butang dipenjuru kanan atas - dalam situasi berikut senarai alatan akan terbuka dalam urutan abjad.
  • dengan butang pertama di toolbar di bawah.

1. Transaksi

Dengan fungsi yang dinyatakan di atas atau butang, tetingkap "Make deal" akan terbuka, dimana anda boleh menetapkan mana-mana parametere:

  • Isi padu pesanan (dalam unit aset);
  • Aras Henti kerugian dan Ambil keuntungan;
  • Mod Trailing Stop (ketika diaktifkan, ia dilaksanakan pada server);
  • "Lock";
  • Sisihan harga.

Di tetingkap berikut terdapat dua butang - "BUY" (hijau) dan "Sell" (merah) dengan harag Diminta dan Bidaan semasa, masing-masing. Selain itu, anda boleh memilih alatan lain untuk transaksi berikut daripada senarai alatan yang digunakan (dengan butang berbenuk tiga segi terbalik) atau daripada senarai penuh alatan (dengan butang berbentuk 3 titik); kedua-dua butang berikut terletak di penjuru kanan atas tetingkap berikut.

Ketika membuka tetingkap berikut untuk pertama kali, bahagian bawah akan tertutup dengan papan kekunci khas untuk mengisi ruangan parameter. Let us note that the movement of the indicator inside the numeric fields is performed by the arrows of this keyboard (to the right and left).

Anda boleh memadam papan kekunci berikut dengan butang "Back" - tetingkap penuh akan terpapar:

Untuk membuka kedudukan anda perlu menekan sama ada butang "Buy" atau "Sell". Seterusnya, tetingkap akan terbuka dengan laporan transaksi:

Jika transaksi tidak ditetapkan oleh keran sebab tertentu (sebagai contoh, isi padu tidak sah), sebab dibatalkan akan dipaparkan pada tetingkap berikut. Tambahan pula, anda boleh membatalkan permberitahuan laporan transaksi pada masa akan datang, dengan menandakan ruangan "Never show this notification message".

Tutup tetingkap pemberitahuan, dengan menekan butang "Close" atau butang "Back" pada peranti.

2. Kedudukan terbuka

Anda boleh melihat senarai alatan yang terbuka dengan fungsi "Open positions" di menu utama:

Arah dipaparkan dengan "buy" untuk kedudukan panjang dan "sell" untuk kedudukan pendek. Di ruangan "price ..." harga dibuka dan semasa alatan berikut (untuk menutup kedudukan) dipaparkan. Di ruangan bawah dipaparkan aras Henti Kerugian dan Ambil Keuntungan. Di sebelah kanan dipaparkan hasil Untung/Rugi kedudukan yang terbuka dalam mata wang akaun. Seterusnya, selain daripada tanda, kedudukan dengan keuntungan diwarnakan hijau, manakala untuk kerugian - warna merah.

Jadual kedudukan terbuka boleh disusun dengan butang di sebelah kanan toolbar di bawah:

Selain itu, anda boleh menapisnya dengan lima ciri-ciri: ID Transaki (dengan masa dibuka), Arah, Alatan, Untung/Rugi dan Isi padu aset.

Tambahan pula, anda boleh menjumlahkan dua kedudukan pada alatan yang sama dengan kedudukan bertentangan (kedudukan beriku dibuka dengan mod "Lock"), untuk mendapatkan satu kedudukan tunggal. Operasi berikut boleh dilaksanakan dengan butang ketiga di toolbar di bawah - jadual dengan kedudukan berikut akan terpapar:

Di jadual berikut anda boleh menandakan beberapa kedudukan untuk menjumlahkannya dna tekan "OK" untuk mendapatkan hasilnya.

Anda turut boleh melihat senarai kedudukan terbuka dengan pernjumlahan bersyarat semua kedudukan pada setiap alatan dengan fungsi "Sum open positions" daripada menu utama.