fbNetTradeX Platform Dagangan: Petunjuk Forex | IFCM Malaysia
Broker CFD Dalam Talian IFC Markets

Bagaimana untuk Menetapkan Petunjuk dan Objek

Anda boleh menetapkan Petunjuk dan Obejk pada carta alatan kewangan.

1. Petunjuk

Anda boleh mengeluarakan dialog tetapan petunjuk mengikut kaedah berikut:

  • Pilih "Carta" daripada menu utama dan di konteks menu terpapar pilih "Petunjuk" (ia akan ditetapakan pada carta live).
  • Tekan tetikus kanan pada tetingkap carta live dan di konteks menu yang terpapar pilih "Petunjuk".
  • Di panel atas terminal, tekan pada ikon "f" (tetapan akan dilaksanakan pada carta live).

Tetingkap "Petunjuk" akan terbuka, yang mengandugi dua bahagian "Petunjuk yang tersedia:" dan "Set petunjuk:"Di bahagian "Petunjuk yang tersedia:" anda boleh memilih petunjuk daripada senarai yang luas dan tetapkannya pada carta, dengan menekan "Set" untuk menetapkan ciri-ciri petunjuk.

Di dalam contoh petunjuk RSI dipilih dan tetingkap tetapanya dikeluarkan:Selepas menetapkan ciri-ciri petunjuk yang dikehendaki, tekan "OK" dan petunjuk akan dipasang di carta.

Di bahagian "Set petunjuk" di tetingkap "Petunjuk" anda boleh lihat senarai semua petunjuk, yang digunakan di carta, selain itu, anda boleh memilih petunjuk yang anda ingi ubah atau padam. Untuk menyimpan perubahan yang dilakukan tekan butang "Tutup".

Petunjuk yang ditetapkan akan dipasang pada tertingkap carta atau di tempat khas di bawah carta.

Tambahan pula, di garisan beberapa petunjuk anda boleh menambah petunjuk “Moving Average”. Untuk melakukannya, tekan tetikus kanan pada petunjuk yang dikehendaki di bahagian "Set petunjuk" di sebelah kanan tetingkap. Di bahagian "Petunjuk yang tersedia…" di sebelah kiri, senarai petunjuk akan terpapar untuk tetapan tambahan.Tekan pada petunjuk berikut di senarai dan tekan butang "Set". Di dalam tetingkap yang terkeluar tetapkan ciri-ciri untuk tetapan tambahan.

Di dalam contoh kami pada garisan RSI, petunjuk “Moving Average” akan dilukis (garisan melintang di peunjuk RSI boleh ditambah dan diubah sebagai objek grafik):2. Mengembangkan kawasan carta

Jika petunjuk di dalam carta, sebagai contoh, RSI, Stochastic, yang memiliki kawasan berasingan, ia memiliki kebolehan untuk dikbesarkan ruangannya menjadi carta di seluruh ruang kerja dan ruangan untuk satu petunjuk menjadi keseluruh ruang kerja untuk petuunjuk. Untuk itu klik pada butang (yang berbentuk kotak) di penjuru kanan atas ruangan carta berikut dan untuk kembali - di butang yang berbentuk dua segi empat.2. Objek grafik (Objek)

Anda boleh mengeluarkan tetingkap dialog tetapan objek dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

  • Tekan tetikus kanan pada tetingkap carta live dan pilih “Objek” daripada konteks menu yang terpapar.
  • Tekan butang ikon untuk mengeluaran objek khas di panel atas terminal (tetapan dilaksanakan pada carta live).

Di dalam situasi pertama senarai objek grafik akan terpapar:Anda boleh memindahkan objek yang telah ditetapkan pada masa lepas, mengikut kehendak anda dengan menekan tetikus kiri.

Untuk menukar ciri-ciri objek yang ditetapkan sebelum ini, pergi ke objek yang dikehendaki dan tekan tetikus kiri dua kali, secara tidak langsung tetingkap tetapan objek akan terpapar.

Kembali ke atas