fbBelajar Berdagang Kripto | Ketahui Mengenai Dagangan Matawang Kripto | IFCM Malaysia
Broker CFD Dalam Talian IFC Markets

Belajar Berdagang Kripto

Learn to Trade Crypto

PENGAMBILAN UTAMA

 • Pelabur suka berdagang mata wang kripto, kerana ia sangat tidak menentu.
 • Perdagangan mata wang kripto boleh dilakukan melalui akaun dagangan CFD atau membeli dan menjual syiling asas melalui pertukaran.
 • Pertukaran mata wang kripto bukan sebahagian daripada bursa saham biasa.
 • Seperti mana-mana pasaran kewangan, pasaran mata wang kripto tertakluk kepada turun naik dalam penawaran dan permintaan.

Apakah itu Perdagangan Matawang Kripto

Pelabur lebih suka berdagang mata wang kripto kerana ia sangat tidak menentu dan jika ditetapkan masa dalam pasaran dengan betul, perdagangan mata wang kripto boleh membawa pulangan yang lebih tinggi daripada pelaburan tradisional. Jangan lupa bahawa perdagangan mata wang kripto adalah berisiko dan menguntungkan kerana sifatnya yang tidak menentu. Dengan cara ini, risiko boleh dikurangkan dengan melindung nilai atau mempelbagaikan.

Perdagangan mata wang kripto boleh dilakukan melalui akaun dagangan CFD atau membeli dan menjual syiling asas melalui pertukaran. Dagangan CFD mata wang kripto membolehkan pedagang membuat spekulasi mengenai pergerakan harga mata wang kripto tanpa menjadi pemilik syiling asas.

Pedagang boleh pergi panjang atau pendek jika mereka fikir mata wang kripto akan naik atau turun nilainya. CFD mata wang kripto boleh didagangkan dengan leveraj, namun untung atau rugi masih dikira mengikut saiz kedudukan penuh anda, jadi leveraj meningkatkan untung dan rugi.

Seperti yang anda lihat, berdagang mata wang kripto agak sukar.

Tetapi ia tidak sesukar yang didengari.
Mari lihat cara ia berfungsi

Ketahui Mengenai Dagangan Matawang Kripto

Mempelajari cara berdagang dengan mata wang kripto boleh mengelirukan. Mari lihat sama ada kami boleh memecahkan asas untuk membantu anda berasa lebih selesa berdagang dengan crypto.

Seperti yang kami katakan sebelum ini, sebarang perdagangan dengan mata wang kripto datang dengan banyak risiko, kerana walaupun dengan kebanyakan mata wang kripto popular turun naik boleh menjadi agak tidak dapat diramalkan, yang merupakan risiko yang boleh diuruskan, tetapi kita akan membincangkannya dalam artikel lain.

Nota: Sentiasa melabur sebanyak yang anda mampu untuk rugi, tidak lebih

Pertama sekali anda perlu memilih

 • Dompet mata wang kripto
 • Akses kepada pertukaran yang membolehkan anda membeli, menjual atau berdagang kripto

Anda perlu belajar tentang Perdagangan Matawang Kripto

 • Bahawa pertukaran mata wang kripto bukanlah sebahagian daripada bursa saham biasa
 • Perdagangan mata wang kripto ialah pasaran 24 jam
 • Pemula mungkin lebih suka berdagang saham mata wang kripto
 • Pasaran sangat tidak menentu

Soalan Lazim Kripto

Apakah itu Dagangan Matawang Kripto?

Perdagangan mata wang kripto ialah pertukaran mata wang digital antara pedagang. Turun naik yang disebabkan oleh penawaran dan permintaan membolehkan peniaga mendapat keuntungan daripadanya. Perdagangan mata wang kripto adalah berisiko dan memberi ganjaran kerana turun naiknya.

Bagaimana untuk Berdagang Matawang Kripto?

Anda perlu membuka akaun dengan syarikat pembrokeran crypto. Langkah seterusnya ialah memilih platform dagangan. Selepas itu pilih crypto untuk melabur dan strategi untuk berdagang. Langkah terakhir ialah menyimpan mata wang kripto anda.

Bolehkah anda Berdagang Kripto 24/7?

ya. Pasaran mata wang kripto dibuka 24 jam sehari, 7 hari seminggu sepanjang tahun. Pedagang mempunyai peluang untuk membeli dan menjual tanpa sekatan kerana pasaran mata wang kripto tidak ditutup.

Apakah Kripto Paling Didagangkan?

Ini adalah 5 kripto yang paling banyak didagangkan di seluruh dunia

 • Bitcoin - Had pasaran melebihi $846 bilion
 • Ethereum - Had pasaran melebihi $361 bilion
 • Tether - Had pasaran - melebihi $79 bilion
 • Binance Coin - Had pasaran - melebihi $68 bilion
 • XRP - Had pasaran - lebih $37 bilion

Apa itu Pasaran Matawang Kripto?

Cryptocurrency ialah satu bentuk mata wang terdesentralisasi dan Ia adalah aset digital sepenuhnya. Pada terasnya, mata wang kripto menggunakan teknologi blockchain untuk menjana segmen kod yang unik untuk setiap transaksi, sama seperti nombor siri. Setiap kali mata wang kripto bertukar tangan, segmen kod ditulis ke lejar terdesentralisasi.