Alatan Sintetik

Alatan sintetik merupakan komponen utama Portfolio Quoting Method (PQM), dimana nilai aset dasar (portfolio) dinyatakan dalam nilai aset sebutan (portfolio).

Teknologi unik ini memberikan peluang untuk membuat alatan sintetik sebagai kadar persilangan baru, kaitan antara pelbagai aset, indeks mata wang, portfolio saham, portfolios untuk dagangan pasangan dan banyak lagi.


Kepelbagaian alatan berikut hanya dihadkan oleh imaginasi para pedagang. Anda boleh membuat alatan sintetik anda sendiri dengan meniliti panduan ringkas untuk membuat alatan sintetik.

Alatan sintetik, yang dicipta dengan Portfolio Quoting Method, digunakan untuk menganalisis pasaran kewangan, menyelidik hubungan kompleks diantara aset dan gabungannya di sejarah carta. Tambahan pula, pedagang secara tidak langsung mendapat peluang untuk mendagangkan alatan yang dicipta.

Penciptaan dan dagangan alatan sintetik berikut direalisasikan di platform NetTradeX PC dengan Alatan Komposit Peribadi/Personal Composite Instruments (PCI). «Personal» - pedagang mencipta alatan mereka sendiri di dalam akaun. «Composite» - alatan sintetik yang diciptakan daripada pelbagai aset.


Kelebihan Dagangan Alatan Sintetik

 • Cipta alatan dalam bentuk portfolio dengan tahap kompleks yang berbeza, sama ada sangat mudah, dari dua aset, atau gabungan kompleks yang merangkumi berpuluh-puluh aset.
 • Beri setiap komponen (aset) pemberat tersendiri dalam unit isi padu aset berikut – dalam Dolar AS, dalam peratus jumlah isipadu portfolio (asas atau sebutan); dolar AS, sebagai aset, boleh ditambah kedua-duanya pada portfolio dasar dan sebutan.
 • Tambah aset dasar dan sebutan di dalam alatan sintetik, yang akan menyebabkan pembukaan kedudukan panjang dan pendek, ketika membuat transaksi.
 • Kekalkan pengkalan data alatan sintetik yang diciptakan.
 • Ruang muka mudah dan mesra pengguna untuk membuat alatan sintetik.
 • Dapatakan sejarah harga untuk alatan sintetik yang dicipta

Setiap pengguna terminal analisis dagangan NetTradeX memiliki akses ke teknologi unik, yang memberikan peluang untuk mencipta Alatan Komposit Peribadi/Personal Composite Instruments (PCI).

 • 1 EUR / DJI
 • 2 XAU / AUD
 • 3 CORN / SOYB
 • 4 APPLE+GOOGLE / DJI
 • .
 • .
 • .
 • n AA+DIS+GE / KO+JPM+MCD
Contoh alatan

Gunakan alatan sintetik yang dicipta oleh para penganalisis kami

Tambahan pula, anda boleh menggunakan alatan sintetik yang dicipta oleh pakar penganalisis kami; alatan sintetik ini boleh didapati di Pustaka Alatan Sintetik.

Untuk menggunakan alatan sintetik daripada pustaka berikut, pedagang hanya perlu memuat turun alatan daripada pustaka ke dalam terminal dagangan dan mula mendagangkannya.

Disamping itu, Pustaka PCI mengandungi hanya contoh alatan komposit peribadi dimana boleh dicipta dengan teknologi baru. Kelebihan utama teknologi baru ini, adalah anda boleh membuat sebarang alatan mengikut cita rasa anda, serta menganalisiskan mereka dan mendagangkannya di terminal dagangan NetTradeX.


Panduan Ringkas untuk Membuat dan Mendagangkan Alatan Sintetik

Alatan Sintetik (di dalam terminal - Personal Composite Instruments(PCI)), diciptakan melalui Portfolio Quoting Method (PQM), direalisasikan di platform analisis dagangan NetTradeX PC dan dianggap sebagai alat yang cekap untuk para penganalisis kewangan, pengurus dana pelaburan dan gabunagan serta para pedagang.

Penciptaan Alatan Sintetik

Untuk membuat alatan sintetik baru dengan Portfolio Quoting Method (PQM), tekan butang tetikus kanan pada tetingkap "Sebutan Pasaran" dan pilih "Cipta PCI" daripada menu yang terpapar. Maklumat lanjut

Beroperasi dengan Carta Alatan Sintetik

Melalui platform analisis dagangan NetTradeX anda boleh mendapatkan sejarah harga yang mendalam untuk semua alatan komposit peribadi, dan ia dikemas kini secara langsung. Sejarah harga boleh dipaparkan dalam pelbagai bentuk carta (bar, candlesticks dan garisan) di pelbagai rangka masa. Untuk membuka carta sejarah harga alatan yang diciptakan anda perlu: Maklumat lanjut

Mengedit Alatan Sintetik

Untuk menambah alatan sintetik yang dikehendaki ke senarai alatan yang digunakan anda boleh membuka menu konteks di tetingkap "Sebutan pasaran" atau menekan pada "Dagangan -> Tambah alatan..." di bar menu. Maklumat lanjut

Dagangan Alatan Sintetik

Melalui modul pembuatan alatan sintetik anda bukan sahaja boleh membuat alatan baru dan membuka carta untuk membuat analisis teknikal penuh, namun anda turut boleh mendagangkan alatan, yang anda ciptakan sendiri. Maklumat lanjut

Ciri-ciri Dagangan Alatan Sintetik

Selepas membuat dan meletakan alatan sintetik di dalam tetingkap “Sebutan pasaran”, ia boleh didagangkan seperti alatan biasa, menetapkan pesanan tertungak dan arahan berkaitan Ambil Keuntungan dan Henti Kerugian. Maklumat lanjut