fbPeluang Pasaran | IFCM Malaysia

Peluang Pasaran

EURUSD: Keputusan kadar faedah Bank Pusat Eropah adalah peristiwa penting dalam minggu 19-23 April. Bank Pusat Eropah akan mengadakan sidang media pada 22 April. Sekiranya ECB menggariskan segala rencana untuk mengurangi langkah-langkah pelonggaran kuantitatif dengan mengingat kenaikan jangkaan inflasi baru-baru ini, EURUSD akan mendapat dorongan. Ini akan menyokong sentimen kenaikkan harga untuk pasangan...

USDIDX: Laporan Jualan Runcit Amerika Syarikat untuk bulan Mac adalah petunjuk penting dalam minggu 12-16 April Biro Banci akan mengeluarkan laporan Jualan Runcit pada 15 April. Sekiranya penjualan runcit meningkat lebih tinggi daripada ramalan 4.7% -USDIDX akan terus meningkat. Ada kemungkinan penjualan runcit mungkin tumbuh lebih rendah daripada ramalan, yang akan menurun untuk indeks Dolar Amerika...

USDIDX: Laporan ISM Indeks Pengurus Pembelian Bukan Pembuatan Amerika Syarikat (PMI) untuk Mac adalah petunjuk penting dalam minggu 5-9 April. Institut Pengurusan Bekalan akan melepaskan PMI Perkhidmatan pada 5 April. Sekiranya PMI Perkhidmatan meningkat lebih jauh-USDIDX akan terus meningkat. Terdapat beberapa kemungkinan PMI Perkhidmatan menurun dari bacaan Februari 55.3, yang akan menurun untuk...

Peristiwa penting yang perlu diberi perhatian

USDIDX : Laporan Pekerjaan Bukan Ladang Amerika Syarikay pada bulan Mac adalah data penting untuk minggu 29 Mac hingga 2 April. Biro Statistik Tenaga Kerja akan mengeluarkan data bukan pertanian pada 2 April. Perubahan dalam pekerjaan bukan pertanian mungkin melebihi jumlah pekerjaan baru pada bulan Februari 379,000 , yang akan menguntungkan indeks...

Antara petunjuk yang mungkin akan menggerakkan pasaran forex pada minggu 22-26 Mac adalah bacaan PMI Komposit untuk Jerman untuk bulan Mac. Markit akan melepaskan bacaan PMI Komposit pada 24 Mac. Ada kemungkinan PMI Komposit mungkin mengalahkan bacaan sebelumnya 51.1, yang akan menaik untuk EURUSD. Sekiranya PMI komposit kilat merosot - EURUSD kemungkinan besar akan menurun juga.
...

Keputusan kadar faedah Bank Pusat Eropah pada 11 Mac adalah peristiwa penting ekonomi minggu 8 - 12 Mac. Mesyuarat ECB akan diawasi dengan teliti untuk melihat bagaimana pembuat dasar bank pusat éurо-zon bertindak balas terhadap kenaikan jangkaan inflasi baru-baru ini sementara sekatan COVID-19 bertindak sebagai tarikan ekonomi global.

United States Nonfarm Payrolls report on March 5 is the key economic event of the March 1 - 5 week. The February Nonfarm Payrolls will indicate how is the US labor market recovering after recent disappointing initial unemployment insurance applications reports.

Laporan Pesanan Barang Tahan Lama Amerika Syarikat pada 25 Februari adalah peristiwa ekonomi utama minggu 22 - 26 Februari. Laporan Pesanan Barang Tahan Lama untuk Januari akan menunjukkan sama ada sektor pembuatan Amerika Syarikat menunjukkan tanda-tanda pemulihan selepas gelombang pertama sekatan COVID-19.

Laporan penjualan runcit Amerika Syarikat pada 17 Februari adalah peristiwa ekonomi utama minggu 15 - 19 Februari. Laporan penjualan runcit akan menunjukkan sama ada kemajuan dalam rundingan pakej vaksinasi dan pelepasan fiskal telah menyebabkan peningkatan penggunaan Amerika Syarikat.

Laporan Produk Dalam Negeri Kasar United Kingdom pada 10 Februari adalah peristiwa ekonomi utama minggu 8-12 Februari. Laporan ini akan membantu menilai tahap keparahan kesan tindakan penutupan terhadap ekonomi UK sementara langkah-langkah penguncian masih berlaku.