Bagaimana untuk Membuka Carta Baru

Untuk membuka carta baru, tekan tetikus kanan pada alatan dagangan atau kedudukan berkaitan atau pesanan di tetingkap "Sebutan Pasaran", "Kedudukan terbuka", "Bilangan Kedudukan terbuka", "Pesanan" . Pilih "Carta" dan rangak masa yang dikehendaki dari konteks submenu.


Anda boleh membuka carta baru dengan menekan pada fungsi "Carta" di menu utama - tetingkap dengan menu carta akan terpapar:Di menu ini anda boleh menentukan pilihan "Carta baru..." - Tetingkap dialog "Carta baru" akan terbuka:Di tetingkap ini anda boleh memilih satu atau beberapa alatan daripada senarai alatan yang digunakan untuk memaparkan carta serta menetapkan parameer carta - Jenis, Tempoh, Template carta. Tambahan, anda boleh memilih alatan daripada senarai semua alatan, dimana akan ditambah di senarai alatan yang digunakan dan boleh memaparkan carta.

Jika sekiranya beberapa carta dibuka sebelum ini di dalm terminal, ketika membuka terminal atau menambah ruang kerja baru, kesemua carta kecuali yang aktif (yang dibuka di ruang kerja) tidak dikekalkan. Hanya selepas pengaktifan pertama (paparan) carta, ia akan dikekalkan. Anda juga boleh mengaktifkan carta dengan memilih fungsi "Jendela…” (dengan senarai carta) di submenu “Jendela” menu utama terminal.

Kembali ke atas