Senarai Alatan Kewangan

Harga alatan yang digunakan dipaparkan di tetingkap "Sebutan Pasaran".

Di dalam tetingkap ini anda boleh melihat sebutan Bidaan, Diminta, dan Waktu semasa. Selain itu, dengan tetikus kanan pada tabnya, anda boleh menyusun lajur dan barisnya dan menetapkannya.

Dengan menekan tetikus kanan di tetingkap “Sebutan Pasaran” atau “Navigasi” (di bahagian “Alatan”) atau klik F8 pada papan kekunci anda, serta melalui pilihan "Dagangan" dari menu utama, anda boleh memilih “Alatan” untuk mengubah senarai alatan yang digunakan.

Dengan memilih “Alatan”, jendela “Rujukan Alatan” akan terbuka, yang mengandungi 3 bahagian:

  • Di kiri terdapat bahagian “Digunakan”, yang mengandungi alatan dari jadual “Sebutan Pasaran”; selain itu, alatan yang berwarna bermaksud terdapat sama ada, kedudukan terbuka, pesanan, atau carta yang dibuka di alatan berikut (alatan lain ditandakan dengan empat segi kosong).
  • Di kanan terdapat “Semua Alatan”, yang mengandungi kesemua alatan, yang dibahagikan mengikut kategori (kumpulan alatan); tambahan pula, alatan dengan tanda berwarna hijau bermaksud alatan berikut termasuk di dalam senarai alatan yang digunakan.
  • Dibawahnyam terdapat “Spesifikasi alatan” dengan 4 blok maklumat alatan dengan menekan tetikus kiri (di dalam rajah berikut # C-BRENT) – “General/Maklumat am”, “Trading conditions/Syarat dagangan”, “Trading time/Waktu dagangan”, “Swap”.

Di dalam tetingkap ini Anda boleh:

  • Lihat senarai alatan yang digunakan.
  • Lihat kesemua alatan.
  • Mencari alatan yang diperlukan sama ada dari senarai alatan yang digunakan atau pengkalan data; selain itu, carian berikut boleh dilaksanakan dengan memberikan sebahagian daripada nama alatan, contohnya, dengan menaip "EUR" di kotak carian, kesemua alatan yang mengandungi nama berikut akan terpapar.
  • Lihat butiran penuh mana-mana alatan.
  • Padam mana-mana alatan yang tidak digunakan dari senarai alatan yang digunakan.
  • Tambah alatan atau sekumpulan alatan yang diperlukan daripada pengkalan data kedalam senarai alatan dagangan yang digunakan.
  • Susun alatan di dalam senarai alatan yang digunakan mengikut keselesaan anda.

Untuk memadam atau menambah alatan daripada senarai alatan yang digunakan – anda boleh menandakan alatan yang diperlukan (tandakan di ruangannya di sisi kiri) dan klik anak panah pemindahan ke kiri atau ke kanan, anda juga boleh memindahkannya dengan menarik menggunakan tetikus kiri. Selain itu, anda boleh menghapusan kesemua alatan yang digunakan daripada senarai dengan menekan tombol khas dengan dua anak panah.

Kembali ke atas