Dagangan Portfolio Kaedah GeWorko - Peluang Dagangan Baru

Kadar pertukaran atau mata wang adalah unit mata wang satu negara yang dinyatakan/disebutkan di dalam unit mata wang negara lain.

Harga minyak jatuh sejak Jun 2014 oleh keranan peningkatan bekalan minyak mentah dari pengeluar utama yang melebihi permintaan global untuk komoditi berikut. Harga Minyak mentah Brent menurun lebih dari 64% sejak Jun 20, 2014 yang memberikan tekanan hebat kepada pengeluar minyak yang perlu membayar hutang yang diambil apabila tiada pulangan seperti yang diduga. Bilangan pelantar minyak AS menurun kepada 703 sejak Mac 2015 oleh kerana harga yang rendah membawa kepada kemerosotan pendapatan. Sejak permulaan 2015 lebih daripada 40 syarikat tenaga AS mengisytiharkan muflis.

Bank pusat Negara yang membangun berhati-hati menyembunyikan rancangan jangka pendek mereka kepada awam. Namun, pelabur, organisasi dan pedagang mata wang berkemungkinan dan mesti menganggap topik berikut amat menarik. Artikel berikut memaparkan bagaiman untuk membuat indeks mata wang asas, berdasarkan pada kaedah Alatan Sintetik yang dibuat melalui PQM. Mengkaji hubungan antara indeks asas mengurangkan risiko, apabila membuka kedudukan jangka panjang dengan menggunakan pasangan mata wang paling tinggi tahap kecairan. Kajian membuktikan teori, bahawa ketika fasa krisis global tertentu, bank pusat berkemungkinan perlu bertukar dari bekerjasama kepada berkonflik.

Selamat sejahtera, para pedagang yang dihormati. Konsep Mengikut Trend, bagi mereka yang telah memahami dan mungkin terbaca mengenainya akan memahami, ia merupakan salah satu strategi yang berkesan, dimana mengikuti Trend mencadangkan pergerakkan aras henti kerugian yang dinamik tanpa had keuntungan. Kedudukan dagangan dikekalkan sehingga Trend semasa berubah dan pesanan/arahan telah sempurna. Dengan memilih titik kemasukan ke pasaran yang berpatutan, pedagang mampu menukar kedudukannya kepada mod pulang modal, dan secara tidak langsung ia mampu mengurangkan tekanan psikologi. Hasil daripada pendekatan berikut, had keuntungan tidak wujud sama sekali, dan membolehkan memegang kedudukan untuk tempoh masa yang lama. Tambahan pula, pendekatan ini amat berguna untuk meminimumkan kadar komisi yang dikira pada asas harian dan perlu dibayar kepada broker. Strategi Mengikuti Trend menggunakan momentum pasaran dan membolehkan mengambil keuntungan di dalam jangka masa panjang serta di dalam skala trend besar.

Untuk kebanyakkan para pedagang, yang terlibat di dalam dagangan secara aktif di dalam pasaran kewangan, kesediaan pelbagai alatan kewangan merupakan salah satu perkara yang amat penting bagi mereka. Jika seseorang pedagang telah membuat satu sistem dagangan khas (mekanikal atau visual, berdasarkan pada gambar grafik lelaran), lebih banyak alatan kewangan yang ditawarkan, lebih banyak peluang yang berkemungkinan akan muncul di dalam pasaran.

Platform analisis dagangan NetTradeX, yang dibangunkan oleh sekumpulan pengaturcara yang berkelayakan tinggi syarikat dengan nama NetTradeX Corp. (www.nettradex.com), telah mula mendapat perhatian diantara pedagang dan pelabur, yang berdagang di dalam pasaran kewangan. Penggunaan yang luas NetTradeX dapat dilihat di negar-negara seperti Jepun, Iran, India, Indoensia, negara-negara Arab, Rusia dan lain-lain.

Pertumbuhan pada keperluan teknologi dagangan moden dan hubung kait kompleks diantara aset kewangan membawa kepada pendekatan baru di dalam sfera analisi dan dagangan. Pendekatan baru berikut telah ditawarkan oleh syarikat pembangunan teknologi dagangan NetTradeX bersama-sama dengan sokongan syarikat kewangan IFC Markets. Hasilnya produk gabungan diciptakan dan diberi nama “Portfolio Quoting Method (PQM)”.