Mula Dagangan

Minat di dalam pasaran mata wang tanpa had disempurnakan dengan membuka akaun Demo atau Real dan mula berlatih dan berdagang. Walaupun ia pertama kali memasuki pasaran Pertukaran Asing, amat penting untuk memiliki pengetahuan yang mendalam dan maklumat mengenai pasaran berikut. Akan tetapi seperti kita sedia maklum ilmu tanpa latihan tidak bermakna, ia seperti pohon yang tidak berbuah. Ayuh kita lihat...

Setiap operasi dagangan menghasilkan sama ada untung atau rugi, pengiraan untuknya dilaksanakan secara automatik di dalam platform. Walaubagaimana pun, amat berguna untuk memahami bagaimana perngiraan dilaksanakan. Terdapat 3 perkara penting yang harus dititik beratkan untuk membuat pengiraan: Isi padu kedudukan terbuka, sebuatan aset dan arah kedudukan (Beli/Jual).

Salah satu faktor yang memberikan kemenangan di dalam dagangan adalah portfolio strategi dagangan Forex yang digunakan oleh para pedagang di dalam situasi berbeza. Dengan mengikuti hanya satu sistem sepanjang masa, tidak mencukupi untuk pedagang yang berjaya. Setiap pedagang harus mengetahui bagaimana untuk menghadapi kesemua keadaan pasaran, yang semestinya tidak mudah dan memerlukan kefahaman yang...

Hasil perkembangan pesat teknologi komputer pada akhir abad ke 20, proses dagangan di pasaran kewangan berubah dan menjadi elektronik sepenuhnya. Dengan itu, munculnya segmen dagangan berbeza yang dikenali sebagai dagangan algoritma.

Faktor psikologi merupakan kunci utama dalam kejayaan atau kegagalan seseorang pedagang. Walaupun dengan strategi dagangan yang jelas dan kebolehan untuk menganalisis pasaran kebanyakkan para pedagang kehilangan wang oleh keranan kegagalan mengawal emosi.

SATU akaun dagangan merupakan set perkhidmatan brokerage yang membolehkan pelanggan untuk berdagang di pelbagai segmen pasaran kewangan dengan hanya SATU akaun.


Mula Latihan Buka Akaun Demo

Ketika berdagang di Akaun Demo anda tidak memiliki sebarang kewajipan terhadap Broker