fbMINYAK vs Gas Asli Analisis Teknikal | MINYAK vs Gas Asli Berniaga: 2021-10-20 | IFCM Malaysia
MS

MINYAK vs Gas Asli Analisis Teknikal - MINYAK vs Gas Asli Berniaga: 2021-10-20

MINYAK vs Gas Asli Ringkasan Analisis Teknikal

Accelerometer arrow
Jual KuatSellberkecualiBuyBeli Kuat

Above 0.644

Buy Stop

Below 0.486

Stop Loss

Dmitry Lukashev
Senior Analytical Expert
Artikel 1829
PenunjukNilaiIsyarat
RSI Buy
MACD Buy
MA(200) berkecuali
Fractals Buy
Parabolic SAR Buy
Bollinger Bands Buy

MINYAK vs Gas Asli Analisis carta

MINYAK vs Gas Asli Analisis carta

MINYAK vs Gas Asli Analisis teknikal

Pada jangka waktu harian, SumOIL/GAS: D1 memecahkan garis rintangan saluran yang merosot. Sejumlah petunjuk analisis teknikal telah menghasilkan isyarat untuk pertumbuhan selanjutnya. Kami tidak menolak pergerakan kenaikkan harga jika SumOIL/GAS: D1 naik di atas jalur Bollinger atas terakhir dan tertinggi terakhir: 0.644. Tahap ini boleh digunakan sebagai pintu masuk. Batasan risiko awal adalah mungkin di bawah isyarat Parabolic, tiga fraktal bawah terakhir, terendah 11 bulan dan garis Bollinger bawah: 0.486. Setelah membuka pesanan tertunda, gerakkan berhenti mengikuti isyarat Bollinger dan Parabolic ke tahap rendah fraktal seterusnya. Oleh itu, kami mengubah nisbah keuntungan / kerugian berpotensi memihak kepada kami. Pedagang yang paling berhati-hati, setelah membuat perjanjian, boleh pergi ke carta empat jam dan menetapkan stop-loss, menggerakkannya ke arah pergerakan. Sekiranya harga mengatasi tahap berhenti (0.486) tanpa mengaktifkan pesanan (0.644), disarankan untuk menghapus pesanan: ada perubahan dalaman di pasar yang tidak diperhitungkan.

Analisis Asas bagi PCI - MINYAK vs Gas Asli

Dalam ulasan ini, kami mencadangkan untuk melihat Instrumen Komposit Peribadi (PCI) & SumOIL/GAS. Ini mencerminkan dinamik harga portfolio dua niaga hadapan minyak mentah - Brent dan WTI berbanding niaga hadapan gas asli. Adakah SumOIL/GAS quotes akan meningkat?

Pergerakan ini bermaksud minyak semakin mahal dan gas asli semakin murah. Pentadbiran Maklumat Tenaga (EIA) menjangka akan meningkatkan pengeluaran gas asli dari ladang serpih pada November 2021 sebanyak 257 juta kaki padu sehari. EIA juga memproyeksikan harga gas asli AS rata-rata $ 5,67 MMBtu (juta unit termal Britain) untuk tempoh musim sejuk dari Oktober 2021 hingga Mac 2022. Ini sedikit di atas tahap semasa. Bermula dari suku ke-2 2022, EIA menjangkakan harga gas akan menurun sekitar 30% hingga $ 4.01 MMBtu, rata-rata, pada akhir tahun depan. Ini dapat difasilitasi oleh peningkatan produksi menjadi 96,4 miliar kaki padu sehari berbanding 92,6 miliar kaki kubik per hari tahun ini. Sebab utama kenaikan harga gas Amerika semasa adalah kenaikan eksport LNG (LNG). Pada masa yang sama, pertumbuhan penggunaan di Amerika Syarikat dijangka hanya 2% berbanding tahun lalu. Ramalan ini menyumbang kepada pembetulan harga gas. Namun, selanjutnya, dinamika mereka bergantung terutamanya pada suhu pada musim sejuk dan kadar pertumbuhan pengeluaran di Amerika Syarikat, serta permintaan untuk LNG di negara-negara Asia. Kenaikan harga minyak dunia didorong oleh kenaikan perlahan pengeluaran OPEC + di tengah pemulihan ekonomi global selepas wabak coronavirus. Pada 4 November, OPEC + akan meningkatkan pengeluaran hanya 400 ribu tong sehari.

Isyarat perdagangan dengan kebarangkalian 80% oleh Autochartist

  • Mudah untuk digunakan
  • Automatik sepenuhnya
  • Pelbagai analisis

Keadaan perdagangan terbaik dan perkhidmatan tahap tinggi untuk pelanggan kami

Kami bersedia membantu anda 24 jam sehari.

Perhatian:
Kajian berikut adalah berdasarkan maklumat kognitif dan diterbitkan secara percuma. Semua maklumat, terkandung dalam semakan semasa, diperolehi dari sumber umum, diakui sebagai tidak tepat sepenuhnya. Oleh yang demikian tidak dijamin, maklumat yang dipaparkan adalah tepat dan lengkap sepenuhnya. Ulasan kemudian tidak dikemaskini. Segala maklumat pada setiap ulasan, seperti ramalan, petunjuk, carta dan seumpama dengannya, hanya disertakan bagi tujuaan rujukan, dan bukan sebagai nasihat kewangan atau cadangan. Kesemua teks dan sebahagian darinya, dan termasuk juga carta, sesama sekali tidak boleh digunakan sebagai cadangan untuk membuat sebarang transaksi untuk sebarang saham. Syarikat IFC Markets dan pekerjanya tidak akan bertanggungjawab di bawah mana-mana keadaan untuk segala tindakan yang diambil oleh sesiapa selepas atau semasa ulasan.