Beroperasi dengan Carta PCI

Melalui platform analisis dagangan NetTradeX anda boleh dapati sejarah harga mendalam untuk semua alatan komposit peribadi, yang dikemas kini dalam mod masa sebenar. Sejarah harga boleh dipaparkan dalam pelbagai bentuk carta (bar, candlesticks dan garisan) serta pelbagai rangka masa. Untuk membuka carta sejarah harga PCI anda perlu:

  1. Jika PCI yang anda perlukan terdapat di dalam senarai alatan yang digunakan (tetingkap "Sebutan Pasaran"), ikuti langkah 3. Jika PCI yang diciptakan sebelum ini tidak terdapat di dalam senarai alatan yang digunakan, Anda perlu memindahkan PCI berikut ke dalam senarai dari "Rujukan Alatan". Untuk itu, Anda boleh menggunakan konteks menu di tetingkap "Sebutan Pasaran" atau pilih "Dagangan -> Alatan" di menu utama.

  2. Di tetingkap "Rujukan Alatan" kembangkan senarai PCI yang diciptakan - di bahagian kanan tetingkap "Semua Alatan", klik pada simbol "+" di bahagian kiri "My Instruments". Di dalam senarai PCI yang terbuka, tandakan ruangan disebelah alatan baru. Untuk menambahkan PCI yang dipilih ke dalam senarai alatan yang digunakan, tarik PCI berikut (dengan menekan tetikus kiri) ke dalam bahagian kiri "Digunakan". Kemudian tutup tetingkap berikut.

  3. Selepas menambah PCI ke dalam senarai "Alatan yang digunakan", anda boleh untuk memaparkan carta sejarah harganya pada skrin. Untuk membuatnya, cari PCI yang ditambah di tetingkap "Sebutan pasaran" dan tekan butang kanan tetikus pada namanya. Daripada menu yang terkeluar pilih "Carta" dan tetapkan rangka masa yang dikehendaki.

  4. Selepas membuka carta sejarah harga PCI baru, anda boleh memulakan membuat analisis teknikal.

Amat penting untuk mengambil berat ciri-ciri carta PCI berikut - pengiraan PCI seperti berikut dijalankan oleh server khas dengan set ketepatan. Ketepatan pengiraan dan paparan data sejarah boleh ditetapkan pada carta PCI dengan konteks menu pada "Ketepatan PCI" parameter menerima nilai dari 0 sehingga 7 (3 asal). Nilai parameter menetapkan kedalaman pengiraan dalam urutan rangka masa - contohnya, dalam kes nilai =3 untuk mengira carta H1, server menggunakan data sejarah komponen berasingan dari rangka masa 5 minit. Semakin tinggi nilai "Ketepatan PCI," lebih lama masa diambil untuk pengiraan carta. Nilai asal ketepatan ditetapkan dalam garis maklumat di penjuru atas kiri carta dalam kurungan persegi. Carta berikut, dibentuk dalam masa sebenar ketika terminal pelanggan dibuka, mempunyai ketepatan maksimum tidak kira berapa nilai parameter. PCI pada carta tidak mempengaruhi ketepatan prestasi transaksi dan pengaktifan pesanan.