fbDagangan CFD pada Saham Australia | IFCM Malaysia
Broker CFD Dalam Talian IFC Markets

Dagangan CFD pada Saham Australia

Saham Australia didagangkan pada Bursa Saham Australia (Australian Securities Exchange) ASX. Bursa berikut ditubuhkan pada tahun 2006 hasil daripada gabungan bursa saham Australia (Australian Stock Exchange) dan bursa niaga hadapan Sydney (Sydney Futures Exchange). Bursa dikawal oleh Suruhanjaya Australia sekuriti dan pelaburan (Australian Securities and Investments Commission) ASIS dan termasuk dalam Persekutuan bursa saham Asia dan Pasifik. Bursa berikut terletak di Sydney, New South Wales. Pada masi ini, bursa berikut mendagangkan lebih 2000 sekuriti syarikat Australia dan melebihi 80 sekuriti penerbit asing. Syarikat IFC Markets menawarkan dagangan ke 77 saham terkemuka, merangkumi saham BHP Billiton, Commonwealth Bank, Telstra, Rio Tinto, National Australia Bank dan lain-lain.

Australian Stocks

Cari alatan, nama atau jenis

Maaf, permohonan anda tidak ditemui

Sila pilih, platform dan jenis akaun

Berdagang CFD saham dan terokai peluang dagangan CFD bersama IFC Markets:

Maksimum Leverage
  • MT4 dan MT5 - 1:20 (Margin 5%)
  • Di NetTradeX, leverage CFD saham bersamaan Leverage akaun dagangan (maksimum 1:20)
8 Bursa Saham, 400+ CFD Saham
Komisi
  • Sehingga 0,1% dari isi padu transaksi, pada saham AS - $0.02 bagi 1 saham. Komisi dikenakan bagi setiap pembukaan dan penutupan kedudukan.
  • Untuk NetTradeX dan MT4, komisi minimum transaksi bersamaan dengan 1 mata wang kutipan, kecuali untuk saham China dengan minimu komisi 8 HKD dan saham Jepun - 100 JPY. Untuk MT5, komisi minimum ditentukan oleh mata wang baki akaun - 1 USD/1EUR/100 JPY (untuk saham AS - 1USD)
Dividen CFD saham = Dividen pada saham
  • Kedudukan panjang (beli) CFD menerima pindaan dividen bersamaan saiz pembayaran dividen. Ketika menghitung pindaan positif, cukai 15% dikenakan dari jumlah pindaan. Selain itu, ketika menghitung pindaan, komisi juga berkemungkinan dikenakan.
  • Maklumat lanjut di halaman "Tarikh pembayaran dividen bagi CFD".


Anda boleh menghintung hasil dagangan dan margin di Kalkulator Untung/Rugi dan Kalkulator Margin.. Anda boleh pantau tarikh terbitan, pendapatan korporat umum di Kalender Pendapatan.