fbAnalisis Teknikal USDCAD | Statistik yang lemah dan pembetulan harga minyak boleh melemahkan dolar Kanada | IFCM Malaysia
MS

Analisis Teknikal USDCAD : 2020-09-22

Cadangan USD/CAD:

Buy
Jual KuatSellberkecualiBuyBeli Kuat

Above 1,333

Buy Stop

Below 1,299

Stop Loss

Expert Avatar
Senior Analytical Expert
Artikel 1736
PenunjukNilaiIsyarat
RSI berkecuali
MACD Buy
MA(200) berkecuali
Fractals Buy
Parabolic SAR Buy
Bollinger Bands Buy

Analisis carta

IFC Markets Tech Analysis

Pada jangka waktu harian, USDCAD: D1 melebihi garis rintangan aliran menurun. Sejumlah petunjuk analisis teknikal membentuk isyarat untuk pertumbuhan selanjutnya Kami tidak mengecualikan pergerakan kenaikan harga jika USDCAD naik di atas jalur Bollinger atas: 1.333. Tahap ini boleh digunakan sebagai pintu masuk. Kita boleh meletakkan stop loss di bawah isyarat Parabolic, band Bollinger bawah dan dua fraktal bawah terakhir: 1.299. Setelah membuka pesanan tertunda, kita dapat memindahkan stop loss ke tahap terendah fraktal berikutan isyarat Bollinger dan Parabolic. Oleh itu, kami mengubah nisbah keuntungan / kerugian berpotensi memihak kepada kami. Selepas urus niaga, pedagang yang paling berisiko boleh beralih ke carta empat jam dan menetapkan stop loss, menggerakkannya ke arah bias. Sekiranya harga memenuhi stop loss (1.299) tanpa mengaktifkan pesanan (1.333), disarankan untuk menghapus pesanan: beberapa perubahan dalaman di pasaran belum diperhitungkan.

Analisis asas

Ekonomi Kanada menunjukkan tanda-tanda pemulihan yang perlahan dari wabak koronavirus. Adakah sebut harga USDCAD akan meningkat?

Pergerakan menaik bererti melemahnya dolar Kanada. Pada akhir minggu lalu data penjualan runcit dan data negatif ADP di pasaran buruh dikeluarkan di Kanada. Jumlah pekerjaan pada bulan Ogos menurun untuk bulan ke-6 berturut-turut (-205.4 ribu). Jualan runcit di Kanada meningkat 0.6% pada bulan Julai. Ini jauh lebih rendah daripada pertumbuhan 22.7% pada bulan Jun. Tidak ada data ekonomi makro Kanada yang diharapkan minggu ini. Walau bagaimanapun, pembetulan kenaikan harga minyak dunia mungkin menyokong penurunan dolar Kanada. Minyak semakin murah dalam jangkaan peningkatan pengeluaran di Libya, begitu juga dengan peningkatan jumlah kes koronavirus baru di seluruh dunia. Ini dapat memperkuat langkah-langkah karantina di beberapa negara dan melemahkan permintaan global. Pentadbiran Maklumat Tenaga A.S. mencatatkan penurunan permintaan minyak AS semasa sebanyak 13% berbanding 2019, dan penurunan permintaan bahan bakar motor sebanyak 20%. Agensi Tenaga Antarabangsa (IEA) memproyeksikan penurunan jumlah penggunaan minyak global pada tahun 2020 kepada 91.7 juta tong sehari dari 100.1 juta pada tahun 2019. Pada masa yang sama, menurut IEA, pemulihan permintaan global ke tahap tahun lalu mungkin berlaku tidak lebih awal dari 2023.

Isyarat perdagangan dengan kebarangkalian 80% oleh Autochartist

  • Mudah untuk digunakan
  • Automatik sepenuhnya
  • Pelbagai analisis

Keadaan perdagangan terbaik dan perkhidmatan tahap tinggi untuk pelanggan kami

Kami bersedia membantu anda 24 jam sehari.

Perhatian:
Kajian berikut adalah berdasarkan maklumat kognitif dan diterbitkan secara percuma. Semua maklumat, terkandung dalam semakan semasa, diperolehi dari sumber umum, diakui sebagai tidak tepat sepenuhnya. Oleh yang demikian tidak dijamin, maklumat yang dipaparkan adalah tepat dan lengkap sepenuhnya. Ulasan kemudian tidak dikemaskini. Segala maklumat pada setiap ulasan, seperti ramalan, petunjuk, carta dan seumpama dengannya, hanya disertakan bagi tujuaan rujukan, dan bukan sebagai nasihat kewangan atau cadangan. Kesemua teks dan sebahagian darinya, dan termasuk juga carta, sesama sekali tidak boleh digunakan sebagai cadangan untuk membuat sebarang transaksi untuk sebarang saham. Syarikat IFC Markets dan pekerjanya tidak akan bertanggungjawab di bawah mana-mana keadaan untuk segala tindakan yang diambil oleh sesiapa selepas atau semasa ulasan.