fbAnalisis Teknikal EURUSD | AUDUSD forecast bearish after Australian trade surplus miss | IFCM Malaysia
MS

Analisis Teknikal EURUSD : 2021-05-04

Cadangan EUR/USD:

Sell
Jual KuatSellberkecualiBuyBeli Kuat

Below 0.7696

Sell Stop

Above 0.7754

Stop Loss

Expert Avatar
Senior Analytical Expert
Artikel 1775
PenunjukNilaiIsyarat
RSI Buy
MACD Sell
MA(200) Sell
Fractals Sell
Parabolic SAR Sell

Analisis carta

IFC Markets Tech Analysis

The AUDUSD technical analysis of the price chart on 1-hour timeframe shows AUDUSD: H1 is has fallen below the 200-period moving average MA(200) which is declining itself. We believe the bearish movement will continue after the price breaches below the lower bound of the Donchian channel at 0.7696. A level below this can be used as an entry point for placing a pending order to sell. The stop loss can be placed above 0.7754. After placing the order, the stop loss is to be moved to the next fractal high indicator, following Parabolic signals. Thus, we are changing the expected profit/loss ratio to the breakeven point. If the price meets the stop loss level without reaching the order, we recommend cancelling the order: the market has undergone internal changes which were not taken into account.

Analisis asas

Australia’s trade surplus declined when an increase was expected. Will the AUDUSD retreat persist?

Australia’s trade surplus declined when an increase was expected: the Australian Bureau of Statistics reported trade surplus narrowed to A$5.57 billion in March from A$7.6 billion the previous month, when an increase to A$8.25 billion was forecast. This is bearish for AUDUSD.

Isyarat perdagangan dengan kebarangkalian 80% oleh Autochartist

  • Mudah untuk digunakan
  • Automatik sepenuhnya
  • Pelbagai analisis

Keadaan perdagangan terbaik dan perkhidmatan tahap tinggi untuk pelanggan kami

Kami bersedia membantu anda 24 jam sehari.

Perhatian:
Kajian berikut adalah berdasarkan maklumat kognitif dan diterbitkan secara percuma. Semua maklumat, terkandung dalam semakan semasa, diperolehi dari sumber umum, diakui sebagai tidak tepat sepenuhnya. Oleh yang demikian tidak dijamin, maklumat yang dipaparkan adalah tepat dan lengkap sepenuhnya. Ulasan kemudian tidak dikemaskini. Segala maklumat pada setiap ulasan, seperti ramalan, petunjuk, carta dan seumpama dengannya, hanya disertakan bagi tujuaan rujukan, dan bukan sebagai nasihat kewangan atau cadangan. Kesemua teks dan sebahagian darinya, dan termasuk juga carta, sesama sekali tidak boleh digunakan sebagai cadangan untuk membuat sebarang transaksi untuk sebarang saham. Syarikat IFC Markets dan pekerjanya tidak akan bertanggungjawab di bawah mana-mana keadaan untuk segala tindakan yang diambil oleh sesiapa selepas atau semasa ulasan.