fbAnalisis Teknikal EURUSD | Slowing euro-zone business activity contraction bullish for EURUSD | IFCM Malaysia

Analisis Teknikal EURUSD : 2020-07-06

Cadangan EUR/USD:

Buy
Jual KuatSellberkecualiBuyBeli Kuat

Above 1.1317

Buy Stop

Below 1.1268

Stop Loss

Expert Avatar
Senior Analytical Expert
Artikel 1692
PenunjukNilaiIsyarat
RSI berkecuali
MACD Buy
Donchian Channel Buy
MA(200) Buy
Fractals Buy
Parabolic SAR Buy

Analisis carta

IFC Markets Tech Analysis

On 1-hour timeframe EURUSD: H1 is rising above the 200-period moving average MA(200) which has leveled off. We believe the bullish movement will continue after the price breaches above the upper bound of the Donchian channel at 1.1317. A level above this can be used as an entry point for placing a pending order to buy. The stop loss can be placed below 1.1268. After placing the order, the stop loss is to be moved to the next fractal low, following Parabolic signals. Thus, we are changing the expected profit/loss ratio to the breakeven point. If the price meets the stop loss level without reaching the order, we recommend cancelling the order: the market has undergone internal changes which were not taken into account.

Analisis asas

Euro-zone’s business activity contraction slowed in June. Will the EURUSD advance continue?

Euro-zone’s business activity contraction slowed in June: the PMI Composite index rebounded for a second successive month to 48.5 from 31.9 in May, when an increase to 47.3 was expected. Readings above 50.0 indicate industry expansion, below indicate contraction. This is bullish for EURUSD.

Isyarat perdagangan dengan kebarangkalian 80% oleh Autochartist

  • Mudah untuk digunakan
  • Automatik sepenuhnya
  • Pelbagai analisis

Keadaan perdagangan terbaik dan perkhidmatan tahap tinggi untuk pelanggan kami

Kami bersedia membantu anda 24 jam sehari.

Perhatian:
Kajian berikut adalah berdasarkan maklumat kognitif dan diterbitkan secara percuma. Semua maklumat, terkandung dalam semakan semasa, diperolehi dari sumber umum, diakui sebagai tidak tepat sepenuhnya. Oleh yang demikian tidak dijamin, maklumat yang dipaparkan adalah tepat dan lengkap sepenuhnya. Ulasan kemudian tidak dikemaskini. Segala maklumat pada setiap ulasan, seperti ramalan, petunjuk, carta dan seumpama dengannya, hanya disertakan bagi tujuaan rujukan, dan bukan sebagai nasihat kewangan atau cadangan. Kesemua teks dan sebahagian darinya, dan termasuk juga carta, sesama sekali tidak boleh digunakan sebagai cadangan untuk membuat sebarang transaksi untuk sebarang saham. Syarikat IFC Markets dan pekerjanya tidak akan bertanggungjawab di bawah mana-mana keadaan untuk segala tindakan yang diambil oleh sesiapa selepas atau semasa ulasan.