Pengenalan Dagangan


Pertukaran Mata Wang telah dan masih diiktiraf sebagai amat penting di dalam perusahaan dan dagangan asing. Bagaimana ia beroperasi dan bagaimana pasaran pertukaran asing beroperasi amat menarik untuk difahami. Bai membolehkan untuk kita memahami apa itu dan fungsinya, kita harus teliti bagaimana ia terbentuk dan apa maksudnya.

Maklumat lanjut

Forex mengoperasikan sejumlah besar duit dan memberi kebebasan penuh untuk membuka dan menutup kedudukan pada sebutan pasaran semasa. Tinggi kecairan amat menarik untuk setiap pelabur kerana ia memberi peluang untuk memasuki dan keluar daripada pasaran dengan isi padu bebas.

Maklumat lanjut

CFD (Contract for difference) merupakan perjanjian diantara dua pihak, pembeli dan penjual. Nilai kontrak berikut berdasarkan pada aset asas (Sebagai contoh, indeks, saham atau komoditi niaga hadapan). Semasa tarikh luput kontrak atau apabila pihak berikut memutuskan untuk menutup kedudukan, penjual membayar perbezaan diantara nilai semasa aset dan nilai dibuka kepada pembeli, jika nilai aset asas...

Maklumat lanjut

Pada masa ini, setiap individu memiliki akses pada Pasaran Pertukaran Asing oleh kerana margin dagangan yang dianggap untuk meramal pada pasaran dengan kredit atau leverage, yang dibekalkan oleh broker untuk jumlah permodalan yang tertentu (margin) yang diperlukan bagi mengekalkan kedudukan dagangan.

Maklumat lanjut

Perbezaan diantara harga Bidaan dan Diminta dipanggil spread, yang dikira dalam pips. Mengambil kira saiz spread, merupakan faktor penting ketika dagangan, oleh kerana spread tinggi menghasilkan kerugian saham tertentu kepada pelanggan ketika dagangan aktif.

Maklumat lanjut

Pasaran Pertukaran Asing merupakan pasaran berpusat terbesar, dimana isi padu transaksi harian bersamaan billion Dolar. Isi padu minimum transaksi di pasaran antara bank terlalu tinggi dan tidak terdapat akses untuk pelabut peribadi yang tiada kepentingan. Oleh kerana margin dagangan, pelabur peribadi memiliki peluang untuk membuat transaksi secara online daripada pelbagai pasangan mata wang.

Maklumat lanjut

Apabila memindahkan kedudukan ke tarikh yang baru (ke "hari seterusnya"), satu operasi yang dipanggil Swap dilaksanakan – syarikat mengenakan atau membayar sejumlah tertentu bergantung kepada perbezaan kadar faedah kedua-dua mata wang yang terlibat di dalam transaksi, pada arahnya dan isi padunya.

Maklumat lanjut

Pip (percentage in point) merupakan perubahan yang terkecil pada sebutan. Pip bersamaan kepada 0.0001 atau 0.00001 untuk kebanyakkan pasangan mata wang yang disebut kepada empat atau lima titik perpuluhan (untuk pasangan JPY - kepada dua atau tiga titik perpuluhan). Selain itu, bagi tujuan analisis perbezaan ia digunakan dan diterima oleh sebilangan besar laman web syarikat menyatakan pip kepada 4...

Maklumat lanjut


Hubungi