Penasihat Dagangan NetTradeX

NetTradeX Advisors – terminal dagangan baru, yang membolehkan untuk berdagang secara automatik melalui bahasa pengaturcaraan NTL+, serta mengembangkan fungsi umum terminal NetTradeX. Pengguna boleh beroperasi hanya pada NetTradeX Advisors atau secara serentak pada kedua-dua terminal – utama dan tambahan.

NetTradeX Advisors menggunakan maklumat yang sama untuk diakses, seperti di terminal dagangan NetTradex - log masuk dan kata laluan pengguna.


NetTradeX Language (NTL+) - bahasa pengaturcaraan bersepadu bagi NetTradeX Advisors, yang menambah fungsi umum terminal dagangn berikut terutama dalam pelaksanaan algoritma dagangan automatik.


Bahasa NTL+ menyerupai C, oleh yang demikian semua struktur asas bahasa C disokong olehnya. Pengguna yang mengetahui bahasa pengaturcaraan С, С++, MQL4, Java, JavaScript akan mendapati NTL+ hampir menyerupai bahasa berikut. Di dalam NetTradeX Advisors, dengan bantuan bahasa pengaturcaraan NTL+, berkebolehan membuat tiga jenis skrip: Expert, isyarat dan utiliti. Setiap skrip bertujuan untuk sesetengah dagangan dan tugasan analisis:

  • Expert (Expert Advisors) - robot dagangan, yang memberi peluang untuk melakukan analisis keadaan pasaran secara automatik dan dagangkannya;
  • Isyarat (Custom Indicators) - membolehkan anda membuat isyarat anda sendiri berdasarkan isyarat bersepadu dan yang berlainan;
  • Utiliti (Utilities) - membolehkan anda melakukan dagangan dan operasi lain dilaksanakan hanya sekali.

Parameter Expert boleh diubah ketika waktu beroperasi, maka mengubah tetapan dagangan «on the fly». Pada masa ini terdapat had pelaksanaan skrip: skrip tidak boleh melakukakn lebih 75 permohonan dagangan dalam seminit (pada masa akan datang had ini akan dipadam).
Untuk menguji skrip dan menganalisis strategi dagangan yang digunakan boleh dilakukan di penguji, yang menggunakan data sejarah lampau.

Pada terminal dagangan NetTradeX Advisors, selain dari berdagang dengan penasihat, pengguna boleh melakukan operasi dagangan asas secara mod «manual», tamsilnya, membuka dan menutup kedudukan, set pesanan, menggunakan carta asas, menambah isyarat carta dan objek untuk analisis trend pasaran. Tambahan pula, peluang dagangan visual dirialisasikan, oleh yang demikian, pelbagai operasi dagangan boleh dilakukan terus pada carta.

Kerja-kerja pada kemampuan dan keselesaan yang terdapat di NetTradeX Advisors dan bahasa NTL+ masih dalam proses. Pada versi bahasa NTL+ baru akan menggunakan sifat-sifat bahasa berorientasikan objek - beroperasi dengan kelas, warisan, polymorphism, ruang muka dan lain-lain.

Jika pengguna menulis penasihat menggunakan MQL4 (platform MT4) terdahulu, oleh itu beliau boleh mengubah ke NTL+ dan jalankan pada NetTradeX Advisors. Pengguna boleh melihat maklumat penukarandi sini.


Bagi pengunaan kali pertama NetTradeX Advisors sertakan maklumat berikut (log masuk, kata laluan dan jenis akaun, seperti log masuk di NetTradeX):

  • Login - akaun anda di NetTradeX.
  • Password – kata laluan akaun anda di NetTradeX.
  • Type - jenis akaun (Demo, Real).