Dagangan Algoritma


Di dalam platform NetTradeX dan MetaTrader 4 dan MetaTrader 5 pedagang diberi peluang untuk berdagang secara automatik menggunakan Penasihat, robot perisian dagangan, yang berkebolehan menganalisis keadaan pasaran, membuat transaksi,set dan mengubah suai pesanan secara automatik.

Program berikut dicipta oleh pedagang sendiri (atau oleh penulis perisian pakar yang ditempah oleh pedagang) dengan bahasa pengaturcaraan bersepadu, yang tersedia di terminal NetTradeX Advisors dan MetaTrader 4 dan MetaTrader 5.

Kebiasaanya program berikut dibahagiakan, kepada tiga kumpulan – penasihat dagangan, isyarat khas dan utiliti. Penasihat menjalankan analisis pasaran secara autoamtik berdasarkan sebutan harga dinamik, bersepadu dan isyarat khas, serta berkebolehan melakukan pesanan beli-jual, set pesanan tetungak dan arahan berkaitan. Isyarat berikut dikira dan dipaparkan di carta sebutan atau pada tetingkap terminal berasingan; penasihat dagangan boleh melakukan pengiraan berdasarkan isyarat berikut. Manakala, utiliti melaksanakan operasi yang tidak berkaitan dengan berdagang – misalnya, analisis baki, penciptaan isyarat dan lain-lain.


Mula berdagang dengan IFC Markets BUKA AKAUN MAKLUMAT LANJUT